משרד התרבות - הקרן ליוצרים עצמאיים
- צלילים - איגוד המוזיקאים והמוזיקאיות
- 26 ביוני
- זמן קריאה 1 דקות
רגע לפני תחילת המלחמה, שמחנו מאוד להתבשר שבזכות עבודת ״צלילים״ וגורמים נוספים בתחום, משרד התרבות החליט להחזיר את הקרן ליוצרים עצמאיים!
לפני יותר משנה ישבתי ביחד עם נציגים נוספים מעולם המוזיקה בפגישה עם שר התרבות, ודיברתי איתו על הצורך הקריטי בקיום הקרן למוזיקאים בישראל. זאת אחרי שהיא כבר בוטלה במהלך 2024, וידענו על תוכניות לבטל אותה באופן סופי.
במהלך השיחה השר הבין את חשיבות הקרן עבורנו. זאת הדרך היחידה של משרד התרבות לתמוך ישירות במוזיקאים ולא דרך גוף שלישי כלשהו. הוא הבטיח לנו שהקרן לא תבוטל, משמח ומעודד לראות שאכן כך קרה.
באותה פגישה דרשנו גם תיקון מהותי: שינוי אופן חלוקת תקציב הקרן כך שישקף את המציאות בה רוב המגישים הם מוזיקאים. עד כה, הכסף חולק שווה בשווה בין האמנויות – בלי קשר למספר הפניות העצום מהתחום שלנו!
גם זה השתנה השנה, ותחום המוזיקה יקבל 40% מסך תקציב הקרן. מדובר בתיקון אמיתי – סכום משמעותי מאוד שיגיע למוזיקה עצמאית בישראל.
הסיפור הזה הוא עוד תזכורת מדוע חשוב שמוזיקאים ייצגו מוזיקאים. אנחנו יודעים הכי טוב מה מגיע לנו, ועל מה אסור לוותר!
אני ממליץ לכל מי שעומדת או עומד בקריטריונים להגיש בקשה. הלוואי ונראה הרבה פירות יפים של יצירה בעזרת התמיכה הזאת.
שמרו על עצמכם שם בחוץ,
ארנון נאור
יו״ר משותף צלילים
👈 להגשה https://www.kerentarbut.co.il/
Comments