הקפאת תקציבי משרד החוץ
- צלילים - איגוד המוזיקאים והמוזיקאיות

- 19 בספט׳
- זמן קריאה 1 דקות
דווקא עכשיו, כשישראל, ואמנים ואמניות בפרט, מתמודדים עם חרמות, ביטולים וקריסה כלכלית בעקבות המלחמה המתמשכת, משרד החוץ מקפיא את התקציבים שנועדו לחשיפה בינלאומית של התרבות הישראלית.
המשמעות? ביטול או דחייה של עשרות פרויקטים שכבר אושרו, תוכננו ועבדו עליהם חודשים ארוכים.
זו לא רק פגיעה כלכלית. זו פגיעה אנושה ביכולת של אמנים ואמניות ישראלים לספר את סיפורם בעולם דרך אמנות, דווקא כשהקול הזה נדרש יותר מתמיד.
הדס ונונו, המנהלת האמנותית של פסטיבל חשיפה בינלאומי למוזיקה, כתבה השבוע:
"עולם שלם מחרים אותנו. צונאמי של חרמות וביטולים מקצועיים, אמנותיים ואישיים. מול כל אלה אנחנו נלחמים לשמור על קשרים, למצוא פרטנרים, לא לאבד תקווה. שלא תיסגר הדלת: גם בשבילנו אבל בעיקר בשביל האמנים כי אם הם יאבדו תקווה, מה יישאר לנו פה?"
משרד החוץ בתגובה מסביר כי מדובר ב"התאמות בהתאם למלחמת התודעה", בפועל זה אומר פגיעה אנושה באפשרויות המועטות שעוד נשארו לאמנים ואמניות ישראלים לצאת החוצה ולהתפרנס בכבוד.
אנחנו קוראים למשרד החוץ להחזיר את התקציבים, ולאפשר לאמנים ואמניות להשמיע את קולם, וקולנו - בארץ ובעולם.








תגובות